Samarbete med IBF ger spelare chansen att jobba under elitsatsningen

Byggarna är stolt sponsor till IBF Falun – Faluns elitlag i innebandy. Tack vare samarbetet har flera innebandyspelare fått möjlighet att arbeta på både Byggarna och Målarna vid sidan av sin elitkarriär. Två av dessa är målaren Thomas Holmgren och snickaren Johan Rehn. Genom ett flexibelt upplägg på sina respektive arbetsplatser kan de anpassa arbetstiderna efter innebandykarriären.

Johan Rehn:

"Byggarna låter mig fixa innebandykarriären"

Landslagsmålvakten Johan Rehn har inte mycket fritid över, men vad gör det när han har möjlighet att arbeta med sitt största intresse? Med många landskamper, ett arbete som snickare och familjeliv med en ettåring kan livspusslet bli ganska komplicerat. Dessutom är familjen nyinflyttad i en villa i Gamla berget i Falun. Men tack vare en välvillig arbetsgivare går vardagslogistiken ihop.

– Jag hinner inte med så mycket mer än jobbar, tränar och spelar matcher. Som tur är har jag en förstående sambo, säger Johan Rehn.

Det var för runt tio år sedan som Johan värvades av Falun från Umeå. Men han kommer från Hofors från början, därför kändes det på sätt och vis som att flytta hem.

– Jag hamnade i Umeå tack vare riksintaget till innebandygymnasiet som finns där. Där läste jag byggprogrammet samtidigt. Jag är glad att jag har min snickarutbildning i bagaget då innebandyn ännu inte har nått den nivå där man kan tjäna tillräckligt med pengar för att försörja sig, säger Johan.

Just nu är Johan Rehn involverad i ett byggprojekt i Hosjö där Byggarna renoverar ett hyreshus åt Kopparstaden AB. Han trivs bra på Byggarna och han är glad över den förståelse som finns för att han periodvis måste vara borta.

– Det är en idrottsintresserad arbetsplats med jättebra arbetskamrater i min egen ålder. Det är aldrig några problem för mig att få den tid jag behöver till innebandyn och alla ställer upp för varandra på bästa sätt, säger Johan Rehn.

Thomas Holmgren:

”Toppen att kombinera jobb med elitidrotten”

Thomas Holmgren är 30 år och kommer från Storvik i Gästrikland. Han har spelat innebandy på elitnivå de senaste tio säsongerna. Sedan 2015 arbetar han också på Målarna tack vare samarbetet med IBF Falun.

– Innebandy är inte en sport man kan syssla med på heltid, rent ekonomiskt. Men det kommer det med stor sannolikhet bli om några år, så just nu banar vägen för juniorerna, säger Thomas Holmgren.

Men han tycker ändå att han är lyckligt lottad. På Målarna får han möjlighet att utöva innebandyn på elitnivå parallellt med sitt lönearbete.

– Det är fantastiskt att vi kan styra tiderna själva och arbetslaget är med på noterna. Kommer vi hem från en match vid fyratiden på morgonen kan vi ta sovmorgon dagen därpå. Bara man är ute i god tid med planeringen, säger Thomas Holmgren.

Thomas har, liksom kollegan Johan Rehn, fullt upp med både familj och dubbelarbete. Han har två barn på fyra respektive ett år tillsammans med sin sambo.

– Jag är pappaledig en dag i veckan, dessutom. Det är en intensiv tid så jag behöver inte känna mig sysslolös direkt. Jag kom in på Målarna som traditionell lärling 2015 och jag har ett antal timmar kvar att utföra innan jag är färdigutbildad målare, säger han.

Just nu är Målarna engagerade i ett boende i stadsdelen Järnet i Falun, avsett för äldre personer. Där ska ett lägenhetshus helrenoveras tillsammans med systerföretaget Byggarna. Thomas trivs med både arbetsuppgifterna och kamraterna.

– Jag gillar att skapa saker och att se resultatet av något när man går hem för dagen. Det är också ett skönt gäng jag jobbar med. Det är många i samma ålder och vi har kul ihop, säger Thomas Holmgren.

Tidigare spelare som varit anställda hos oss:
Jack Kvist, Johannes Larsson, Eric Björk, Billy Nilsson, Nicola Bischofberger, Mickael Norell.

IBF_spelare_2st
 • Namn: Johan Rehn
 • Yrke: Snickare
 • Började på Byggarna: 2013
 • Född: 1989
 • Bor: Villa i Gamla Berget, Falun
 • Familj: Sambo och en son på ett år
 • Fritidsintressen: Innebandy. Men även fiske om man hinner.
 • Namn: Thomas Holmgren
 • Yrke: Målare
 • Började på Målarna: 2015
 • Född: 1987
 • Bor: Falun
 • Familj: Sambon och två barn, ett respektive fyra år.
 • Fritidsintressen: Innebandy.